Nederland Blog

Harvey Nash schrijft over actualiteiten en ontwikkelingen

Duidelijk en direct, daar houd ik van!

Blog_letters_Fotolia_78080330_XS.jpg
Als Recruiter bij Harvey Nash bemiddel ik tussen ZZP'ers en eindopdrachtgevers. Ik loop al een tijdje rond met iets dat mij stoort en dat van belang is voor freelancers, dus wil ik dit graag onder de aandacht brengen. 

Ik word regelmatig benaderd door partijen die freelancers aan mij voorstellen voor opdrachten die Harvey Nash heeft openstaan. Wat ik hier kwalijk aan vind, is het feit dat op deze manier extra onnodige schakels in de keten ontstaan die geen waarde toevoegen. Er worden vaak aanzienlijke marges voor gevraagd en bovenal wordt daar vaak ook nog eens erg schimmig over gedaan naar de freelancers. Daarom wil ik een lans breken voor openheid en transparantie in de freelance-markt.

Een belangrijke reden waarom ik graag bij Harvey Nash werk, is omdat van die openheid en transparantie speerpunten zijn gemaakt. Er wordt altijd rechtstreeks aan de eindklant geleverd en ook aan de kandidaatkant zijn er geen extra schakels in de keten. Er is altijd rechtstreeks en persoonlijk contact met de freelancer; de freelancer geeft ook altijd eerst toestemming om voorgesteld te worden voor de betreffende opdracht. Daarnaast wordt er duidelijkheid gecreëerd met betrekking tot de marges die worden gehanteerd. 

De praktijk wijst uit dat niet alle bemiddelaars volgens ditzelfde principe werken.

Laatst had ik een accountmanager op bezoek. Ze werkt voor een partij die mij freelancers wilde verkopen, om ze voor te stellen bij onze eindklant. En ze was verbaasd dat ik dat niet wilde. Volgens haar vonden freelancers het geen enkel probleem om via meerdere schakels aan het werk te gaan. Toen ik haar vroeg wat de marge is die zij rekent, vertelde zij me zonder blikken of blozen dat dat 30% is, maar dat ze in sommige gevallen best zou willen zakken naar 20%.

Ik ben benieuwd wat freelancers daar nu van vinden. Is het echt oké om aan het werk te gaan via meerdere tussenpartijen, die allemaal een stuk(je) marge berekenen en daarmee van het tarief snoepen? 

Tegenwoordig werken de meeste grote opdrachtgevers met intermediairs zoals Harvey Nash, die kandidaten mogen leveren tegen vooraf afgesproken marges. En zo hoort het ook, vind ik.

Hieronder zie je twee vragen die je jezelf kunt stellen:

Wanneer moet je je afvragen of er ketenvorming ontstaat?

  • AIs de bemiddelaar niet wil zeggen wie de eindklant is. 
  • Als de bemiddelaar niet open is over de marge die hij hanteert.

Hoe kun je als freelancer voorkomen dat er meer dan één schakel zit tussen jou en de opdrachtgever?

  • Vraag aan degene die jou benadert voor een opdracht of hij/zij jou rechtstreeks aanbiedt bij de eindklant. Vaak wordt gezegd dat er rechtstreeks contact is, maar verzeker je ervan dat deze bemiddelaar ook echt preferred supplier is.
  • Bel mij (06-53310779) om te vragen of Harvey Nash zaken doet met deze eindklant. Als dat zo is, ben je ervan verzekerd dat er direct geleverd wordt aan de eindklant, zonder tussenkomst van andere partijen. Mocht Harvey Nash niet leveren aan deze klant, dan weet ik meestal welke partij dat wel doet en kan ik je doorverwijzen.
  • Een andere optie is om de inhuurafdeling van de eindklant te bellen en te vragen wie de preferred supplier is.

Samenvattend: ik vind dat freelancers het verdienen om door vakmensen begeleid en bemiddeld te worden. Vandaar mijn advies om zelf een kort onderzoekje te doen. Zo vergroot je je kansen op een geslaagde match en vermijd je het risico op teleurstellingen.

Neem bij twijfel gerust contact op!

Mariëlle Boogaard
Manager Recruitment @ Harvey Nash