Nederland Blog

Harvey Nash schrijft over actualiteiten en ontwikkelingen

Laatste Strohalm

Blog_Fotolia_69825735_small.jpg

Laatste Strohalm

 

"It always seems impossible until it's done". Een uitspraak van één van mijn persoonlijke helden, wijlen Nelson Mandela. Een uitspraak, van een groot man, waar ik op regelmatige basis mee geconfronteerd word in mijn expertisegebied. Steeds vaker spreken mijn klanten uit dat ze enkel maar gebruikmaken van mijn expertise als ze er zelf écht niet meer uitkomen. Enerzijds een groot compliment omdat wij gezien worden als de specialist die wél de juiste kandidaten uit de gespannen markt weet te enthousiasmeren. Anderzijds een structureel gemiste kans voor ons en onze opdrachtgevers. Gezien het feit dat wij goed zijn in het ontzorgen van klanten, die veel tijd stoppen in hun recruitmentproces terwijl dit geen kernactiviteit is van hun dagelijkse business, kunnen wij een groot verschil maken in het wervingsbeleid.

 

Daar waar het vroeger al lastig was om het schaap met de vijf poten te vinden, zoekt men vandaag de dag steeds vaker naar een schaap met zes poten. Als recruitmentspecialisten staan wij dag in dag uit in contact met de markt en weten wij professionele kandidaten 'parels' los te weken en ze enthousiast te krijgen voor een nieuwe uitdaging. Opdrachtgevers die het werven van de perfecte kandidaten naast hun dagelijkse verantwoordelijkheden uitvoeren, weten vaak alleen de actief werkzoekenden te bereiken, meestal vanwege een tekort aan tijd. Om onderscheidend te zijn en het schaap met de zes poten te vinden, is het belangrijk naast de 'actief' werkzoekenden ook de 'latent' werkzoekenden te bereiken en te enthousiasmeren voor een volgende uitdaging.

 

Een vak apart waarin wij ons gespecialiseerd hebben. Met onze kennis, ervaring, geavanceerde tools en een zeer uitgebreid netwerk ontzorgen wij onze opdrachtgevers. Een win-win-winsituatie:

-            de opdrachtgever richt zich op datgene waar hij/zij uitblinkt;

-            de kandidaat is enthousiast, vindt een nieuwe uitdaging en kan zich ontwikkelen;

-            en wij bewijzen onze toegevoegde waarde.

 

Als vanzelfsprekend helpen wij graag met het vinden van het schaap met de zes poten, maar dat neemt niet weg dat wij ook de specialisten zijn voor het invullen van minder complexe vacatures. Blijf ons vooral uitdagen, complex of niet, onmogelijk bestaat niet!

 

Matt Nabil

Business Development Manager bij Harvey Nash

Matt.jpg