Nederland Blog

Harvey Nash schrijft over actualiteiten en ontwikkelingen

2014 Archive

Een CIO met de juiste antenne zorgt voor innovatie

Innovatie is volgens CIO's zo belangrijk dat zij vinden dat organisaties nieuwe technologieën moeten omarmen, omdat zij anders marktaandeel verliezen. Dat is één van de vele conclusies uit het jaarlijkse CIO-report, dat we bij Harvey Nash hebben uitgevoerd. Op zich geen schokkend resultaat natuurlijk, want de grote der aarde hebben hun succes aan innovatie te danken. Interessanter is dat uit het rapport blijkt dat de CIO een belangrijke rol kan spelen in het creëren van een innovatiecultuur binnen de organisatie. Maar hoe pak je dit aan en waar concentreer je je als CIO op?

 

SEPA-deadline uitgesteld. Wat betekent dit voor u?

We gaan overstappen op het SEPA (Single Euro Payments Area) betalingssysteem. Dat is één ding dat zeker is. En de deadline leek al die tijd niet meer haalbaar, want zelfs twee maanden voor de oorspronkelijke deadline had 80 procent van de Nederlandse bedrijven de overgang naar de nieuwe Europese incasso nog niet afgerond. Mede hierom heeft de Europese Commissie de deadline nu met een half jaar uitgesteld. En dan is het echt: van consumenten tot MKB en grote internationals, iedereen moet dan overgestapt zijn naar de nieuwe betalingsomgeving. De situatie is nog steeds zorgwekkend, want vooral bedrijven die weinig incasso's doen (minder dan 1000 op jaarbasis) moeten nog stappen maken. Van deze groep heeft 24 procent nog niets gedaan aan de voorbereidingen. De overgang heeft veel consequenties en is ingrijpend voor veel processen. Denk hierbij niet alleen aan incasso- en betaalprocessen, maar ook aan de overige financiële processen, het ERP-systeem en HRM. De overgang naar SEPA wordt ook wel eens vergeleken met de overgang naar de euro in 2002 en is daarom, net als de invoering van de euro, dus ook niet zomaar afgerond.

SEPA: nieuwe ronden nieuwe kansen

De media staan bol van nieuws over het betalingssysteem SEPA, zeker nu bekend is geworden dat de deadline is verschoven door de Europese Commissie. Vaak is de tone of voice in de media over SEPA negatief. En helaas in veel gevallen terecht. De deadline nadert. Klopt. 80 procent van de Nederlandse bedrijven had twee maanden voor de oorspronkelijke deadline de overgang naar incasso nog niet rond. Klopt. Ondanks uitstel kunnen alleen last minute oplossingen bedrijven nu SEPA compliant maken. Klopt ook. Genoeg zaken die voor behoorlijk wat kopzorgen kunnen zorgen. Is het dan alleen maar kommer en kwel? En is er dan niets positiefs te melden over de SEPA-migratie? Ja, dat denk ik wel, want de migratie naar het SEPA-betalingssysteem kan u als ondernemer ook voordelen opleveren, vooral voor de bedrijven die al compliant zijn.

Het wat en hoe van talentmanagement

Talentvolle medewerkers zijn simpelweg onmisbaar. Het is een gouden uitspraak die iedere HR-manager in zijn oren heeft geknoopt. Talentvolle medewerkers zorgen ervoor dat organisaties het verschil maken in deze concurrerende markt. Alleen door het tonen van lef blijft u voorop lopen. Als ik het heb over talentvolle medewerkers heb ik het niet per se over nieuwe medewerkers. Het gaat ook om de skills die uw huidige medewerkers in huis hebben. Deze skills moeten natuurlijk wel goed uit de verf kunnen komen.

De juiste mix

Het optimaal benutten van talenten binnen uw organisatie wordt naar een hoger niveau getild door middel van een gedegen talentmanagementprogramma. Met een dergelijk programma zorgt u ervoor dat de juiste skills bij de juiste persoon en op het juiste moment in huis zijn. Het helpt bij het creëren van de optimale mix van soft-, hard- en business skills.