Nederland Blog

Harvey Nash schrijft over actualiteiten en ontwikkelingen

2012 Archive

Bezuiniging maakt plaats voor groei

Met alleen maar bezuinigen gaan we de oorlog niet winnen. De crisis houdt aan en we raken door de bezuinigingsmogelijkheden heen. De afgelopen jaren hebben we vooral de nadruk gelegd op kostenbesparing waardoor veel organisaties nu stil staan. Stilstand betekent echter op den duur achteruitgang. Er zijn de laatste jaren maar weinig koppen boven het maaiveld uitgestoken door innoverende organisaties. Zal dit tij nu gaan keren? Het lijkt er wel op.

 

Uit de Harvey Nash IT Leadership Survey blijkt dat groei hoog op de agenda staat voor het komende jaar. Ruim 2.000 CIO's hebben in dit onderzoek hun mening gegeven over verschillende relevante onderwerpen. Meer dan de helft van hen (56 procent) geeft aan dat ze vanuit de business nieuwe prioriteiten toegewezen hebben gekregen: de prioriteit van de CIO ligt bij het investeren in projecten die geld opbrengen, in plaats van het doorvoeren van bezuinigingen. De zoektocht naar groei is begonnen en organisaties kijken dan ook steeds meer naar opkomende markten om deze groei te kunnen bewerkstelligen.

 

'Het Nieuwe Detacheren' bestaat niet

De detacheringswereld heeft te maken met veranderingen, dat zeker. De vorm van detacheren zelf is echter niet veranderd. Zo is het onderscheidend vermogen van de dienst gelijk gebleven: het maken van de vertaalslag tussen de aanvraag en het aanbod. Dit in tegenstelling tot veel marktplaatsen of portals die puur 'cv's schuiven' naar opdrachtgevers en hierbij onmogelijk rekening kunnen houden met de match tussen organisatie en kandidaat.